Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γαλλική κουζίνα

Αν αγαπάτε το καλό φαγητό, τότε η Γαλλία είναι σίγουρα ο ιδανικός προορισμός. Εκεί θα βρείτε πιάτα και γεύσεις για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Παραδοσιακή, πολυεθνική, περισσότερο ή λιγότερο εκλεπτυσμένη, η γαλλική κουζίνα
είναι φημισμένη και οι προτάσεις της πολλές και εξόχως γευστικές.
                                    

Ένα ταξίδι μέχρι τη Γαλλία θα σας πείσει ότι οι Γάλλοι δεν τρώνε ούτε σερβίρουν μόνο καρότα, σαλιγκάρια και μαϊντανό. Η κουζίνα τους είναι πλούσια από κάθε άποψη και παρά τις επιρροές και τις αλλαγές που μέσα στο χρόνο έχει υποστεί, εξακολουθεί να είναι από τις καλύτερες ανά τον κόσμο κουζίνες.
Παραδοσιακή
Είναι η πλέον κλασική γαλλική κουζίνα. Με πιάτα όπως είναι η πάπια με πορτοκάλι ή οι βελούδινες κρεμώδεις σούπες από κουνουπίδι ή μπρόκολο, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ θα αναδείξουν το μεγαλείο της γαλλικής κουζίνας. Το ίδιο ισχύει και για την εξαιρετική κρεμμυδόσουπα που είναι και σήμα κατατεθέν της γαλλικής κουζίνας, μαζί με τον κρασάτο κόκορα (coq au vin).
Bistro
Πρόκειται για την καθημερινή και γρήγορη γαλλική κουζίνα που σερβίρεται κυρίως, στα γαλλικά μπιστρό. Γεύσεις λιγότερο ή περισσότερο ελκυστικές και γνωστές συνδυάζονται αρμονικά και σερβίρονται συνήθως, σε χώρους προσεγμένους και κατά μία έννοια αριστοκρατικούς. Είναι σίγουρο ότι θα σας κατακτήσει με την πρώτη δοκιμή.
Πολυεθνική ή Fusion
Ιδιαίτερα διαδεδομένη και σίγουρα πολύ... της μόδας! Συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική μαγειρική με δόσεις από κοσμοπολίτικες γεύσεις… Για παράδειγμα μια σαλάτα με μαριναρισμένα θαλασσινά με σάλτσα σόγιας, είναι ένα τυπικό δείγμα πιάτου που συνδυάζει την γαλλική παράδοση, αλλά και την ασιατική πικάντικη γεύση.  Ή πως θα σας φαινόταν αρνάκι γεμιστό με σύκα; Και πάλι η γαλλική κουζίνα μπλέκεται με γεύσεις του κόσμου…
Υψηλή Γαστρονομία
Είναι η πλέον εκλεπτυσμένη και απευθύνεται στο ακριβό και καλό γούστο. Η συγκεκριμένη κατηγορία σίγουρα κοστίζει κάτι παραπάνω. Τυπικό δείγμα είναι το φουά γκρα, ιδίως το μαγειρεμένο μέσα σε κρασί. Μια καλή πρόταση είναι και το φιλέ μινιόν που συνδυάζεται με άγρια μανιτάρια, τα οποία προσδίδουν έντονη γεύση και άρωμα.
Επιδόρπιο
Ιδιαίτερα πολλές είναι οι εναλλακτικές προτάσεις και ανάλογα με το γούστο σας, σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι από τα γαλλικά επιδόρπια… 
Αν προτιμάτε κάτι κλασικό, τότε ένα σουφλέ σοκολάτας με ή χωρίς παγωτό είναι η ιδανική επιλογή, όπως κι ένα παραδοσιακό μιλφέιγ με χίλια φύλλα σφολιάτας και αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής ή μια tarte tatin με μήλα και ζύμη για τάρτα. Και η κρέμα καραμελέ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η γειτονική Ισπανία, καθώς επίσης και η crème brulee με την καραμελωμένη επιφάνεια.
Για πιο ασυνήθιστες γεύσεις, ένα επιδόρπιο με φράουλες μέσα σε κόκκινο κρασί, ταιριάζουν μετά από ένα καλό γεύμα. Κι ακόμα πιο προκλητικό για τον ουρανίσκο σας, είναι ένα τύπου μιλφειγ με γέμιση από φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς με σιρόπι και σαντιγί. Αναμφίβολα  πρόκειται για δείγμα υψηλής ζαχαροπλαστικής τέχνης.
Μην ξεχάσετε τον οδηγό Michelin
Εάν βρεθείτε στη Γαλλία μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τον οδηγό «Michelin», που θα σας χρησιμεύσει για να βρείτε ευκολότερα τους ιδανικούς προορισμούς για φαγητό και διαμονή. Ένας πλήρης οδηγός για όλη την Ευρώπη σας βοηθάει να κάνετε την σωστή επιλογή συγκρίνοντας κόστος, ποιότητα και ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει. Περισσότερα από 6500 ξενοδοχεία σε 80 μεγάλες πόλεις σε είκοσι ευρωπαϊκά κράτη, βρίσκονται μέσα στις σελίδες του οδηγού.
πηγή:clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: