Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Moulin Rouge

Είναι ένας ζωντανός θρύλος του Παρισιού και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι γνωρίζουν την ύπαρξη του άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Αλήθεια όμως, πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για το Moulin Rouge; 


Πότε άνοιξε;
Το θρυλικό Moulin Rouge άνοιξε στο Παρίσι το 1889, την ίδια χρονιά, όπου παρουσιάστηκε στο κοινό ο Πύργος του Άιφελ.  Η ατμόσφαιρα τότε ήταν γεμάτη με ευφορία και χαρά, αφού ως γνωστόν οι Γάλλοι είχαν να αντιμετωπίσουν πολέμους και το Moulin Rouge ήταν ό,τι έπρεπε για να ξεχαστούν.
Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης;
Ο Ισπανός επιχειρηματίας Ιωσήφ Oller με τον Charles Ζίντλερ ξεκίνησαν το Moulin Rouge ως ένα  ναό αφιερωμένο στη "Γυναίκα, το χορό και το καν-καν". Έτσι, το  παρατσούκλι του Moulin Rouge  είναι το "Le Premier Palais des Femmes" δηλαδή πρώτο παλάτι για γυναίκες. Δικαίως, γιατί για τους Γάλλους οι πύλες του Ουρανού άνοιξαν όταν  ήρθαν οι πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο.
H περιβόητη Μις Doriss
Τη γνωρίζετε; Είναι μια διάσημη χορογράφος, η οποία συνδέθηκε με την ιστορία του Moulin Rouge. Έφτασε στο Παρίσι, από τη Γερμανία, πήρε μαθήματα χορού χωρίς τη γνώση των γονιών της, και μάλιστα εργαζόταν σε εφημερίδες για να πληρώσει τα δίδακτρα της σχολής χορού της!
Δημιούργησε τις Doriss Girls το 1957 και χορογραφούσε όλες τους τις παραστάσεις
Ο προστάτης του Moulin Rouge
Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους προστάτες του μουσικοθεάτρου ήταν ο καλλιτέχνης Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ, ο οποίος ζωγράφισε μια σειρά από διάσημες σκηνές του Μουλέν Ρουζ.
Η ...μετάλλαξη
Στα νεότερα χρόνια, η επιχείρηση προσπάθησε να «καθαρίσει» και κατάφερε να χάσει τελικά τη φήμη της ως οίκος ανοχής. Έτσι, έγινε μια μοντέρνα αίθουσα μουσικής και ένα γνωστό καμπαρέ για τα φαντασμαγορικά σόου του. Με αυτό τον τρόπο άρχισε να προσελκύει πελατεία υψηλών προδιαγραφών και στάτους.
Γιατί να πάω;
Επειδή μια επίσκεψη στο Μουλέν Ρουζ, είναι all time classic και εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής στους ενηλίκους επισκέπτες του Παρισιού. Χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο φωτογραφίζουν τον τεράστιο κόκκινο ανεμόμυλο που βρίσκεται στην κορυφή του θεάτρου και πολλοί επισκέπτες κάνουν κρατήσεις για ένα νυχτερινό σόου.
πηγή:clickatlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: