Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γυάλινο πάτωμα απέκτησε ο Πύργος του Άιφελ


Γυάλινο πάτωμα απέκτησαν τέσσερα μικρά τμήματα στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν μία ακόμα πιο εντυπωσιακή θέα.

Το γυάλινο πάτωμα τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού, με το συνολικό κόστος να αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο πρώτος όροφος, που βρίσκεται σε ύψος 57 μέτρων από το έδαφος, θεωρείται το πιο «ξεχασμένο» σημείο του Πύργου, με τους υπεύθυνους του τουριστικού αξιοθέατου να επιθυμούν να προσελκύσουν επισκέπτες και σε αυτό το κομμάτι.
Στο συγκεκριμένο σημείο πρόσβαση έχουν και άτομα με κινητικά προβλήματα, ωστόσο δεν ενδείκνυται για όσους φοβούνται τα ύψη.
Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τη δήμαρχο της «Πόλης του Φωτός», Αν Ινταλγκό, ενώ οι τουρίστες ήδη δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.
Περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον Πύργο του Άιφελ κάθε χρόνο, ενώ μόλις το 15% από αυτούς είναι Γάλλοι πολίτες.
Το δημοφιλές αξιοθέατο κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και με ύψος 324 μέτρων, αποτελούσε το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, μέχρι το 1930.
πηγή:http://www.naftemporiki.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: